Malzemeler:
• 1 adet büyük boy kereviz
• 1 adet havuç
• 1 adet sogan
• 2 adet patates
• 1 y.k. un
• ½ ç.b. zeytinyagi
• 1 limon suyu
• 1 s.b. tavuk suyu
• 1 kesme seker
• Sicak su
• Tuz
• Maydanoz
Hazirlanisi:
Bir tencerenin içine zeytinyagini alin ve üzerine dogranmis sogani ekleyin. Sogani biraz kavurduktan sonra unu ekleyin. Un kokusu çiktiktan sonra iri küpler halinde dogranmis patatesleri, havucu ve kerevizleri katip kavurmaya devam edin. Üzerini geçecek kadar sicak su ve tavuk suyunu ekledikten sonra limonu, sekeri ve tuzu ilave edin. Pistikten sonra üzerine kiyilmis taze maydanozu katin ve üzerini kapatip biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun :)
30 Aralık 2016 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder