Malzemeler:
- 1-2 adet rendelenmis havuç
- 1/2 ç.b. pirinç
- 1-1,5 L tavuk suyu
- 1 s.b. süzme yogurt
- 1 y.k. un
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 y.k. kuru nane
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Rendelenmis havuçlari, yikanmis pirinçleri ve tavuk suyunu bir tencereye alip pirinçler pisene kadar kisik ateste kaynatin
2) Ayri bir kasede yogurdu, unu, yumurta sarisini ve naneyi çirpin
3) Pirinçler pistikten sonra yogurtlu karisimi çorbanin suyuyla ilitin ve karisimi çirparak tencereye aktarin
4) Tuzunu ilave edip 5 dakika kadar daha kaynatip dinlendirdikten sonra servis edin
Afiyet olsun :)
21 Aralık 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder