23 Aralık 2016 Cuma

OTLU MISIR EKMEGI

Malzemeler:
- 1 demet maydanoz
- 1 dal pirasa
- 2 dal taze sogan
- 1 demet dereotu
- 1 s.b. süt
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 adet yumurta
- 2 s.b. misir unu
- 2 y.k. un
- 1 t.k. kabartma tozu
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazirlanisi:
Otlari ve sebzeleri yikayip ayikladiktan sonra kiyin. Derin bir kapta sütü, ayçiçek yagini ve yumurtayi çirpin. Misir ununu, unu, kabartma tozunu ve baharatlari ekleyip karistirin. En son kiymis oldugunuz sebzeleri ilave edin ve tüm malzemeleri karistirip yaglanmis kaliba aktarin. Misir ekmegini önceden isitilmis 180 derecelik firinda 25-30 dakika pisirin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder