Malzemeler:
- 750 gr taze bezelye
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 adet kesme seker
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber
- Sicak su
*Köfte için:
- 250 gr dana kiyma
- Tuz, karabiber
- Un
Hazirlanisi:
1) Sogani ve havucu dograyip yagda soteleyin
2) Salçalari, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3) Sekeri, sicak suyu ve baharatlari ilave edip yemegi kisik ateste pismeye birakin
4) Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin minik toplar yapin, toplari una bulayin, yemege ekleyin ve pismeye birakin
Afiyet olsun :)
4 Aralık 2016 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder