29 Aralık 2016 Perşembe

LIMONLU RICOTTALI CUPCAKELER

Malzemeler:
*Cupcake hamuru için:
- 1 adet limon (suyu + kabugunun rendesi)
- 150 gr un
- 1 t.k. kabartma tozu
- 100 gr tereyagi
- 180 gr toz seker
- 125 gr ricotta
- 2 adet yumurta (sarisi ve aki ayrilmis)
- 1 çimdik tuz

*Krema için:
- 200 gr toz seker
- 90 ml su
- 1 adet yumurta
- 250 gr tereyagi
- Vanilya ekstresi
- 50 gr eritilmis çikolata

*Süslemek için: taze meyve ve kiyilmis findik

Hazirlanisi:
1) Cupcake hamuru için elenmis unu, kabartma tozunu, limon kabugu rendesini bir kabin içine alin
2) Ayri bir kabin içinde tereyagini ve toz sekeri krema haline gelene kadar el mikseriyle çirpin
3) Üzerine yumurta sarilarini, limon suyunu ve ricotta peynirini ekleyip 2 dakika kadar daha yüksek devirde çirpin
4) Elenmis kuru malzemeleri iki kerede harca ilave edip homojen bir kek hamuru elde edene kadar çirpin
5) Bir çimdik tuzu ve yumurta aklarini ayri bir kabin içinde kar haline gelene kadar çirpin ve kek hamuruna aktarip bir spatula yardimiyla hamuru söndürmeden karistirin
6) Hamuru cupcake kagitlarina bölüstürün ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda 15-18 dakika pisirin
7) O arada kremasini hazirlayin. Krema için toz sekeri su ile serbet haline gelene kadar kaynatin
8) Yumurtayi vanilya ekstresiyle birlikte bir kabin içinde elektrikli mikserle çirpin
9) Üzerine ilinmis serbeti ilave edip yüksek devirde çirpmaya devam edin
10) Son olark eritilmis çikolatayi ve minik küpler halinde bölünmüs tereyagini ekleyip güzel bir krema elde edene kadar mikserlemeye devam edin
11) Iyice sogumus olan cupcakeleri bu kremayla ve taze meyvelerle süsleyip dilediginiz sekilde servis edebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder