Malzemeler:
- 1 adet büyük boy romanesco
- 1 adet sogan
- 2-3 adet havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 ç.k. karabiber
- Sicak su
- 150 gr yagsiz dana kiyma (+ tuz, karabiber)
Hazirlanisi:
1) Iri dogranmis sogani, havuçlari ve patatesleri yagda soteleyin
2) Üzerine çiçeklere ayrilmis romanescoyu ve salçayi ekleyip sotelemeye devam edin
3) Baharatlari ve suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin ve köfteleri hazirlayin
4) Köfteler için kiymayi bir miktar tuz ve karabiber ile karistirip misket büyüklügünde toplar elde edin
5) Köfteleri yemege ekleyin ve yemek tamamen pisene kadar kisik ateste pismeye birakin
Afiyet olsun :)
14 Aralık 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder