Malzemeler:
- 1 s.b. eriste
- 1 ç.b. yesil mercimek
- 1 adet pirasa
- 1 adet havuç
- 1 y.k. salça
- 2 y.k. nar eksisi
- 2 y.k. zeytinyagi
- Tuz
- Sicak su
Hazirlanisi:
Mercimegi yikayip tencereye alin ve üzerine 1 L su koyun, yumusayana kadar haslayin. Mercimek haslanirken tavada ince dogranmis pirasa ve havucu yumusayana kadar soteleyin. Haslanan mercimege eristeyi ekleyin. Yumusamaya basladiginda sotelenmis sebzeleri ilave edip çorbayi karistirin. Tuzu ve gerekirse bir miktar daha sicak su ekleyip 10-15 dakika kadar daha pismeye birakin. Yarim saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun :)
27 Aralık 2016 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder