Malzemeler:
- 250 waldkorn unu- 50 gr çavdar unu
- 225 gr tam bugday unu
- 23 gr yas maya
- 300 ml ilik su
- 3 gr bal
- 5 gr tuz
- 40 gr tereyagi (oda isisinda)
Hazirlanisi:
1) Bütün kuru malzemeleri büyük bir yogurma kabinin içine alip ortasina bir havuz açin
2) Ortasina ufalanmis mayayi, bali ve ilik suyu ilave edip yavas yavas yogurmaya baslayin
3) Minik küpler haline getirilmis tereyagini da ekleyip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
4) Hazir olan hamuru yuvarlayip üzerini bir bezle örtüp 30 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
5) Mayalanan ekmek hamurunun fazla gazini alip iki esit parçaya bölün ve yuvarlayin
6) Hamurlari önceden yaglanmis dikdörtgen kek kalibin yerlestirin ve üzerini bir bezle örtüp bu kez 60 dakika mayalandirin
7) Ikinci kez mayalanan ekmekleri önceden isitilmis 200 derecelik firinda 25-30 dakika kadar pisirin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder