16 Aralık 2016 Cuma

KIYMALI ARNAVUT BÖREGI

Malzemeler:
*Hamur için:
- 500 gr un
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su

*Bezeleri açmak için karisim:
- 1 s.b. misir nisastasi
- 1 s.b. un

*Ara katlari için yag karisimi:
- ½ s.b. ayçiçek yagi
- 150 gr margarin veya tereyagi

*Iç harci için:
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 adet sogan
- 300 gr dana kiyma
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazirlanisi:
1) Hamur malzemelerini bir yogurma kabina alip yumusak bir hamur elde edin ve üzerini örtüp 20-30 dakika oda isisinda dinlenirin
2) Iç harci için ince kiyilmis soganlari, kiymayi ve baharatlari yagda soteleyip kenara alin
3) Dinlenen hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4) Bezelerin ilk 13 adetini tek tek nisasta-un karisimiyla tabak büyüklügünde açin
5) Hamurlarin arasina eritilmis yag ile ayçiçek yagi karisimi sürerek üst üste dizin
6) Kalan 7 adet bezeyi de ayni sekilde yapin
7) 13 katli hamuru bir merdane yardimiyla tepsinizin büyüklügünde açin ve yaglanmis tepsiye yerlestirin
8) Üzerine hazirladiginiz harci yayip 7 katli hamuru da ayni sekilde açip üzerine kapatin
9) Böregi dilediginiz sekilde dilimleyin ve tekrar yag karisimindan bir miktar sürüp önceden isitilmis 200-220 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder