Malzemeler:
• 1 adet Milano lahanası
• 1 ç.b. sıvı yağ
• 1 adet soğan
• 2 s.b. pirinç
• 2+1 y.k. domates salçası
• 1 t.k. kırmızı toz biber
• 1 y.k. kuru nane
• Karabiber
• Tuzlu sebze çeșnisi
• Sıcak su
Hazirlanisi:
Milano lahanasının yapraklarını ayırıp ortasındaki sert kısımları kesin. Elde ettiğiniz yaprakları sıcak suda biraz hașlayıp süzgeçe alın. O arada iç harcını yapın. İç harcı için bir tavaya sıvı yağ alıp doğranmıș soğanı ekleyin. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra pirinçleri, 2 yemek kașığı domates salçasını, kırmızı toz biberi, kuru naneyi, karabiberi ve tuzlu sebze çeșnisini katıp yaklașık 5 dakika daha kavurun. Lahanaları pirinçli harçla sardıktan sonra bir tencereye dizin ve ayrı bir yerde salçalı su yapın. Yaklașık 4 su bardağı sıcak suya 1 yemek kașığı domates salçası ekleyip kaynamaya bırakın. Salçalı su kaynamaya bașladığında, tabakla üzerini örtmüș olduğunuz sarmaların üzerine ekleyip kısık atește pișmeye bırakın. Sarmalar piștikten sonra ortalama yarım saat dinlendirip servis edin.
NOT: Sarmaları yoğurt veya mayonez ile servis edin.
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *
23 Aralık 2016 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder