Malzemeler:
*Hamur için:
- 500 gr un
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su
*Bezeleri açmak için karisim:
- 1 s.b. misir nisastasi
- 1 s.b. un
*Ara katlari için yag karisimi:
- ½ s.b. ayçiçek yagi
- 150 gr margarin veya tereyagi
*Iç harci için:
- 4 adet büyük boy sogan
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz, karabiber, pul biber
Hazirlanisi:
1) Hamur malzemelerini bir yogurma kabina alip yumusak bir hamur elde edin ve üzerini örtüp 20-30 dakika oda isisinda dinlenirin
2) Iç harci için soganlari yemeklik dograyin ve yagda soteleyip baharatlarini ilave edip sogumasi için bir kenara alin
3) Dinlenen hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4) Bezelerin ilk 13 adetini tek tek nisasta-un karisimiyla tabak büyüklügünde açin
5) Hamurlarin arasina eritilmis yag ile ayçiçek yagi karisimi sürerek üst üste dizin
6) Kalan 7 adet bezeyi de ayni sekilde yapin
7) 13 katli hamuru bir merdane yardimiyla tepsinizin büyüklügünde açin ve yaglanmis tepsiye yerlestirin
8) Üzerine hazirladiginiz harci yayip 7 katli hamuru da ayni sekilde açip üzerine kapatin
9) Böregi dilediginiz sekilde dilimleyin ve tekrar yag karisimindan bir miktar sürüp önceden isitilmis 200-220 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *
16 Aralık 2016 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder