8 Aralık 2016 Perşembe

PIZZA POGACASI

Malzemeler:
- 1,5 s.b. süt
- 1/2 s.b. ayçiçek yagi
- 1,5 y.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- 1 y.k. kuru maya
- Alabildigi kadar un

*Arasi için: 1 ç.b. ayçiçek yagi

*Üzeri için:
- Zeytin, peynir, domates, biber
- 1 adet yumurta sarisi

Hazirlanisi:
Hamur malzemeleriyle yumusak bir hamur elde edin ve 40 dakika oda isisinda mayalandirin. Mayalanan hamurdan 50 gramlik parçalar alip bir merdane yardimiyla küçük tabak büyüklügünde açin. Üzerine ayçiçek yagi sürün ve bir ucundan baslayarak sıkmadan rulo yapip gül sekline getirin. Hamur bitene kadar bu islemi devam edin. Hazir olan hamurlarin ortalarina elinizle biraz bastirin ve yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine alin. Orta kisimlarina zeytin, peynir, domates ve biber dilimleri koyup kenarlarina yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 180 derecelik firina verin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder