14 Aralık 2016 Çarşamba

BARBUNYA PILAKI (ayçiçek yagi ile)

Malzemeler:
- 400 gr taze barbunya (dondurulmus olabilir)
- 2 adet küçük boy patates
- 2 adet havuç
- 1/2 adet sogan
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 2 adet kesme seker
- 1 y.k. kuru maydanoz
- 1 adet limonun suyu
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Barbunyayi hafif haslayip süzün
2) Ayri bir tavada ince dogranmis sogani ve küp seklinde dogranmis havuçlari yagda soteleyin
3) Üzerine küp seklinde dogranmis patatesleri, barbunyalari, küp seklinde dogranmis domatesi ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
4) Salçayi, sekeri ve limon suyunu ilave edin
5) Barbunyalar kaplanacak sekilde sicak su ekledikten sonra kisik ateste pismeye birakin
6) Pilaki soguduktan sonra üzerine istege göre bir miktar zeytinyagi ilave edip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder