Malzemeler:
- 5-6 adet yesil kabak
- 200 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 ç.b. ince bulgur
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. nar eksisi
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
*Suyu için:
- 1 y.k. nar eksisi
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 2 s.b. sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Bulguru bir kaba alip üzerine yaklasik 1 s.b. sicak su ekleyin
2) Bulgurlar sistikten sonra üzerine sogani ve sarimsagi ekleyin
3) Kalan bütün malzemeleri ilave edip karistirin
4) Kabaklari 2-3 parmak kalinliginda bölüp içlerini oyun ve hazirlamis oldugunuz harçla doldurun
5) Dolmalari tencereye dizin ve suyu için ayirmis oldugunuz malzemeleri bir kasede karistirip üzerine gezdirin ve kisik ateste pismeye birakin
Afiyet olsun :)
7 Mart 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder