Malzemeler:
*Tavuk için:
• 6 adet tavuk baget
• Haslamak için su
• Tuz, karabiber
*Pilav için:
• 1 kase haslanmis nohut
• 2 kupa pirinç
• 2 y.k. tereyagi
• ½ ç.b. ayçiçek yagi
• 4 kupa sicak su
• 1 adet kesme seker
• Tuz
• 2-3 damla limon
Hazirlanisi:
1) Tavuk bagetleri temizleyip tuzlu karabiberli suda pisene kadar haslayin
2) Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin. Üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
3) Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra haslanmis nohutlari, sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4) Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
5) Nohutlu pilav iyice demlendikten sonra didiklenmis tavuk ile sicak servis edin
Afiyet olsun :)
9 Mart 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder