Malzemeler:
• 2 s.b. ince bulgur
• 2 s.b. sıcak su
• 2 adet yumurta
• 1 tutam kiyilmis maydanoz
• Tuz, pul biber, karabiber
• Alabildiği kadar un
*Haslanmak için: tuzlu su
*Üzeri için:
• 1 kase yogurt
• 1 dis sarimsak
• 3 y.k. ayçiçek yagi
• 1 t.k. kirmizi toz biber
• Tuz
Hazirlanisi:
1) Bir kabin içine bulguru alip sicak su ile islatip üzerini örtün ve yaklasik 30 dakika bekletin
2) Daha sonra içine yumurtalari, kiyilmis taze maydanozu, baharatlari ve azar azar unu ekleyip yogurun
3) Sert bir hamur elde ettikten sonra dilediginiz sekilde köfteler elde edin ve bu köfteleri kaynayan tuzlu suda haslayin
4) Ayri bir kasede yogurdu ezilmis sarimsak ve bir miktar tuz ile karistirin
5) Küçük bir tavada ayçiçek yagini isitin ve altini kapatip kirmizi toz biberini katin
6) Köfteler pistikten sonra süzüp bir servis tabagina alin. Üzerine yogurdu döküp kirmizi biberli yagi gezdirin ve servis edin
Afiyet olsun :)
1 Mart 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder