Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- 2 adet patates
- 1 adet patlican
- 2 adet yesil kabak
- 1 adet domates
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1/2 ç.b. pirinç
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- Sicak su
*Köfte için:
- 200 gr dana kiyma
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Sebzeleri sirasiyla dograyip pilav tenceresine veya derin bir tavaya alip yagda soteleyin
2) Üzerine salçayi ve baharatlari ekleyin
3) Suyunu ilave edip kaynamaya birakin ve köfteleri misket büyüklügünde yuvarlayip yemege aktarin
4) Sebzelerin pismesine yakin yikanmis pirinci ekleyin ve 15 dakika kadar daha kisik ateste pisirdikten sonra yemegin altini kapatip biraz dinlendirdikten sonra servis edin
Afiyet olsun :)
4 Mart 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder