21 Mart 2017 Salı

VIETNAM USULÜ WOK

Malzemeler:
- 500 gr yagsiz dana eti
- 1 adet sogan
- 1 adet kirmizi paprika
- 1 adet sari paprika
- 2 adet havuç
- 1 adet yesil kabak
- 500 gr soya filizi
- 1 dis sarimsak
- 1 y.k. baharat karisimi (maydanoz, feslegen, kekik,...)
- 1 ç.b. chili sosu
- Ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Jülyen usulü kesilmis dana etini birkaç y.k. ayçiçek yaginda sarimsak ve karabiberle birlikte kavurun
2) Et kendi suyunu iyice çektikten sonra 1/2 ç.b. su ilave edip pismeye birakin
3) Bütün sebzeleri jülyen usulü dograyin ve her birini wok tavasinda biraz yag ile soteleyin
4) Sotelenen sebzeleri ayri bir kaba alin ve sirasiyla ayni islemi kalan tüm sebzelere uygulayin
5) Pismis olan etleri wok tavasina aktarin, üzerine baharatlari ve chili sosunu ilave edin
6) Sotelenen sebzeleri de tekrar içine ekleyip hepsini güzelce harmanladiktan sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder