- 10 adet minik patates
- 2 adet domates
- 2 adet havuç
- 1 adet kereviz sapi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber
*Köfte için:
- 500 gr kiyma
- ½ adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz
- Kizartmak için: ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
Hazirlanisi:
1) Sogani ince dograyin ve diger malzemeleri ekleyip kiymayi yogurun
2) Derin bir tavaya yarim ç.b. ayçiçek yagi alip 2 dis sarimsakla isitin, içine köfteleri atip kizartin ve tabaga alin
3) Ayni tavada dilediginiz sekilde dogranmis sebzeleri kavurun
4) Salça ve baharatlarla tatlandirip köfteleri ekleyin
5) Tavuk suyunu ekledikten sonra yemegi kisik ateste pismeye birakin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder