14 Mart 2017 Salı

ET SOTE

Malzemeler:
- 600 gr dana eti
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 3 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 adet kereviz sapi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 adet kesme seker
- 1 s.b. su
- Tuz, karabiber, kekik

Hazirlanisi:
1) Kusbasi dogranmis dana etini yagda karabiber ve sarimsaklarla birlikte kavurun
2) Et kendi suyunu çektikten sonra üzerine dogranmis sogani, biberi, kereviz sapini ve havuçlari ilave edin
3) Dogranmis domatesleri, salçayi, sekeri ve baharatlari da ilave ettikten sonra suyu katip soteyi kisik ateste pismeye birakin
4) Et tamamen pistikten sonra dilediginiz gibi servis edebilirsiniz. Biz nohutlu pilav ile servis ettik

NOT: Nohutlu pilav tarifimizi Facebook sayfamizda, blogumuzda ve instagram hesabimizda da bulabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder