5 Mart 2017 Pazar

OLIEBOLLEN (Belçika ve Hollanda mutfagina ait, 'yag toplari' adi verilen, kizartilmis mayali hamurdan olusan yöresel bir lezzet)

Malzemeler:
- 750 ml ilik süt
- 45 gr yas maya
- 750 gr un
- 3 adet yumurta (aklari ve sarilari ayri)
- 15 gr tuz
- 30 gr toz seker

*Kizartmak için: ayçiçek yagi

*Üzeri için: pudra sekeri

Hazirlanisi:
1) Yas mayayi ilik sütle karistirin
2) Unu, yumurta sarilarini, mayali ilik sütü ve tuzu bir kabin içine alip çirpin
3) Yumurta aklarini toz sekerle birlikte ayri bir kabin içinde kar haline getirin ve bir spatula yardimiyla unlu karisima nazik hareketlerle yedirin
4) Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 40 dakika mayalandirin. Hamur mayalandiktan sonra kesinlikle bir daha karistirmayin
5) Hamurdan birer yemek kasigi alip 200 derecelik kizgin yagda hamur toplarini kizartin ve daha sicakken üzerine pudra sekeri serpip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder