22 Mart 2017 Çarşamba

ISPANAK BORANI

Malzemeler:
• 500 gr ispanak
• Haslamak için su
• 2 y.k. margarin
• 3 y.k. un
• 1 dis sarimsak
• Muskat cevizi rendesi, tuz, karabiber
• 500 gr yogurt

Hazirlanisi:
1) Ispanaklari yikayin ve iri iri dograyin
2) Dogranmis ispanaklari bir tencereye alip biraz haslayin
3) Haslanmis ispanaklari süzün ve ayri bir tencereye margarini alip erimesini bekleyin. Margarin eridikten sonra ezilmis sarimsagi ve unu ilave edip kavurmaya baslayin. Yaklasik 3 dakika kavurduktan sonra haslanmis ispanaklari ekleyin ve 2 dakika daha kavurup altini kapatin
4) Muskat cevizi rendesi, karabiber ve tuzla tatlandirip sogumaya birakin
5) Soguduktan sonra üzerine yogurdunu katip karistirin ve servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder