30 Mart 2017 Perşembe

FINDIKLI IRMIK HELVASI

Malzemeler:
- 2 s.b. irmik
- 4 s.b. süt
- 2 paket vanilya sekeri
- 1,5 s.b. toz seker
- 3 y.k. tereyagi veya margarin
- 1 ç.b. kiyilmis findik

Hazirlanisi:
1) Sütü, vanilya sekerini ve toz sekeri bir tencereye alip kaynatin
2) Ayri bir tencerede (teflon olursa daha iyi olur!) tereyagini eritip irmigi ilave edin ve yaklasik bir 5-6 dakika kadar kavurun
3) Kaynayan sekerli sütü irmige ekleyin ve irmik sütü tamamen çekene kadar kavurmaya devam edin
4) Son olarak kiyilmis findigi ilave edin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra altini kapatip helvaya dilediginiz sekli verip sogumasi için bir kenara alin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder