23 Mart 2017 Perşembe

CHICKEN STOCK (tavuk suyu)

Malzemeler:
• 1 adet tavuk
• 2 adet havuç
• 2 adet sogan
• 2 adet kereviz sapi
• 1 t.k. tane karabiber
• 1 t.k. tuz
• Soguk su

Hazirlanisi:
1) Bütün bir tavugu tencereye alin. Büyük parçalara bolünmüs havuçlari, soganlari, kereviz saplarini, tane karabiberi ve tuzu ekleyin
2) Son olarak üzerini geçecek kadar soguk su ekledikten sonra yaklasik 2-3 saat kaynatin. Ara sira üzerinde biriken tortuyu almayi unutmayin!
3) Tavuk pistikten sonra sudan çikarin ve tavuk suyunu iki defa süzgeçten geçirin. Eger tavuk suyunu o an kullanmayacaksaniz plastik bardaklara bölüstürüp daha sonra kullanmak için derin dondurucuda saklayabilirsiniz

NOT: Tavuk suyu yapiminda her sebzeyi kullanabilirsiniz. Lahana ve karnabahar gibi kokulu sebzeleri tercih etmeyin, suyunuzda koku ve farkli bir tat birakabilir.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder