Malzemeler:
• 1 adet tavuk
• 2 adet havuç
• 2 adet sogan
• 2 adet kereviz sapi
• 1 t.k. tane karabiber
• 1 t.k. tuz
• Soguk su
Hazirlanisi:
1) Bütün bir tavugu tencereye alin. Büyük parçalara bolünmüs havuçlari, soganlari, kereviz saplarini, tane karabiberi ve tuzu ekleyin
2) Son olarak üzerini geçecek kadar soguk su ekledikten sonra yaklasik 2-3 saat kaynatin. Ara sira üzerinde biriken tortuyu almayi unutmayin!
3) Tavuk pistikten sonra sudan çikarin ve tavuk suyunu iki defa süzgeçten geçirin. Eger tavuk suyunu o an kullanmayacaksaniz plastik bardaklara bölüstürüp daha sonra kullanmak için derin dondurucuda saklayabilirsiniz
NOT: Tavuk suyu yapiminda her sebzeyi kullanabilirsiniz. Lahana ve karnabahar gibi kokulu sebzeleri tercih etmeyin, suyunuzda koku ve farkli bir tat birakabilir.
Afiyet olsun :)
23 Mart 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder