Malzemeler:
*Pilav için:
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa (Basmati) pirinç
- 4 kupa sicak su
- Tuz
- 1-2 damla limon suyu
- 1 adet kesme seker
*Sosu için:
- 2-3 adet salatalik
- 5-6 adet kornison tursu
- 2 dal taze sogan
- Bir tutam taze nane
- Biraz dereotu
- Biraz maydanoz
- 3 y.k. mayonez
- 4-6 y.k. yogurt
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1) Ayçiçek yagini ve yikanmis pirinçleri bir pilav tenceresine alip 2-3 dakika kavurun
2) Üzerine sicak suyunu, tuzu, sekeri ve limon suyunu ilave edip kaynamaya basladiginda kisik ateste pisirin
3) Suyunu çekip pisen pilavin altini kapatip demlenmeye birakin
4) Ayri bir kabin içinde sosunu hazirlayin. Bütün malzemeleri minik küpler halinde dograyin. Üzerine mayonezi, yogurdu, tuzu ve karabiberi ekleyip karistirin
5) Sosu tamamen sogumus olan pilava katip harmayin ve servis edin
Afiyet olsun :)
20 Mart 2017 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder