30 Mart 2017 Perşembe

KARNIYARIK

Malzemeler:
• 3 adet patlican
• 1 adet sogan
• 200 gr dana kiyma
• 2 adet domates
• 3 adet sivri biber
• 1 y.k. domates salçasi
• 1 dis sarimsak
• 1 t.k. kirmizi toz biber
• 1 adet kesme seker
• Tuz, karabiber
• 3 s.b. su
• Ayçiçek yagi

*Süslemek için: dilimlenmis domates ve sivri biber

Hazirlanisi:
1) Patlicanlari ortadan bölüp kizartin ve kagit havlu serdiginiz bir tabaga alin
2) Ayri bir tavada dogranmis sogani ve biberleri yagda kavurun. Üzerine sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
3) Domatesleri, kirmizi toz biberi, domates salçasini, karabiberi ve tuzu ilave edin birkaç kez karistirdiktan sonra harci atesten alin
4) Patlicanlari bu harç ile doldurun ve bir firin kabina dizin. Daha sonra ayni tavada su kaynatin ve içine kesme seker ve biraz tuz atin. Bu suyu da firin kabina ekledikten sonra domates ve biberle süsleyin
5) Karniyariklari önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder