3 Mart 2017 Cuma

KIYMALI VE PEYNIRLI BÖREKLER

Malzemeler:
*Peynirli için:
- 2 adet yuvarlak milföy hamuru
- 200 gr beyaz peynir
- 1 adet yumurta aki
- 1 tutam ince kiyilmis maydanoz

*Kiymali için:
- 2 adet yuvarlak milföy hamuru
- 150 gr dana kiyma (yagsiz)
- 1 adet küçük boy sogan
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. domates salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik

*Üzeri için: 2 adet yumurta sarisi ve susam veya mavi hashas

Hazirlanisi:
1) Kiymali harç için sogani yemeklik dograyip yagda soteleyin. Üzerine kiymali ilave edip soteleme islemine devam edin. Son olarak salçayi ve baharatlari katip hepsini karistirin ve sogumasi için bir kenara alin
2) Böreklik peyniri bir çatal yardimiyla ezip üzerine yumurta akini ve kiyilmis taze maydanozu ekleyip hepsini karistirin
3) Yuvarlak milföy hamurlarini pizza dilimi seklinde 8’e bölün ve içine peynir karisimini koyup sarin
4) Diger iki hamuru da ayni sekilde kesip kiymali harçtan koyup sarin
5) Börekleri yagli kagit ile kaplanmis tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarisi sürüp susam veya mavi hashas serpin
6) Milföy böreklerini önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder