12 Mart 2017 Pazar

PEYNIRLI VE ETLI PIDELER

Malzemeler:
- 700 gr un
- 2 s.b. su
- 1 y.k. kuru maya
- 2 t.k. toz seker
- 1,5 t.k. tuz
- 2-3 y.k. ayçiçek yagi

*Peynirli iç harci için:
- 150 gr beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet yumurta aki
- Pul biber, karabiber

*Etli iç harci için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 300 gr haslanmis kusbasi dana eti
- 1 adet kirmizi biber
- 1 adet sogan
- 2 adet domates
- Tuz, karabiber, pul biber, maydanoz

*Üzeri için:
- Rendelenmis kasar peyniri
- Tereyagi (eritilmis)

Hazirlanisi:
1) Peynirli iç harci için ince kiyilmis maydanozu diger malzemelerle bir kasenin içinde karistirin
2) Etli iç harci için haslanmis kusbasi etleri kiyin. Yemeklik dogranmis sogani ve küp seklinde dogranmis kirmizi biberi yagda soteleyip üzerine etleri ekleyin ve baharatlarla tatlandirdiktan sonra atesten alip sogumaya birakin
3) Kuru mayayi yarim bardak ilik su ve toz sekerle bir kasenin içine alip aktif hale gelene kadar bekletin
4) Büyük bir yogurma kabinin içine unu, tuzu, yagi, kalan suyu ve kabaran mayayi alip yogurun
5) Hamuru top haline getirip üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
6) Hamuru 20 esit bezeye bölün, oklavayla her birini 9-10 cm genisliginde açin ve üzerlerine harç sürün
7) Pidenin uzun kenarlarini hafif yukari dogru kaldirip iki ucunu birlestirin
8) Pideleri önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
9) Pismeye yakin üzerlerine rendelenmis kasar peyniri serpin
10) Firindan çikan pidelerin kenarlarina eritilmis tereyagi sürüp ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder