Malzemeler:
• 2 y.k. ayçiçek yagi
• ½ ç.b. arpa sehriye
• 2 y.k. tereyagi
• 1 kupa pirinç
• 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
• Tuz
• 1 adet kesme seker
• 2 damla limon
Hazirlanisi:
Bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeyi koyun. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun. Esmerlesince tereyagini ve yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin. Hepsini yaklasik 5 dakika kadar kavurun. Üzerine sicak su (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ekleyin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin ve sicak veya ilik servis edin.
Afiyet olsun :)
8 Mart 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder