8 Mart 2017 Çarşamba

TEREYAGLI PILAV

Malzemeler:
• 2 y.k. ayçiçek yagi
• ½ ç.b. arpa sehriye
• 2 y.k. tereyagi
• 1 kupa pirinç
• 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
• Tuz
• 1 adet kesme seker
• 2 damla limon

Hazirlanisi:
Bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeyi koyun. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun. Esmerlesince tereyagini ve yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin. Hepsini yaklasik 5 dakika kadar kavurun. Üzerine sicak su (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ekleyin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin ve sicak veya ilik servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder