11 Mart 2017 Cumartesi

INCIRLI CEVIZLI EKMEK

Malzemeler:
- 340 gr un
- 100 gr ceviz
- 60 gr kuru incir
- 220 ml ilik su
- 20 gr yas maya
- 1 t.k. toz seker
- 5 gr tuz

Hazirlanisi:
1) Unu büyük bir yogurma kabinin içine alip ortasina bir havuz açin. Havuzun içine mayayi, toz sekeri ve ilik suyu alin
2) Havuzun dis kismina tuzu serpin ve güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
3) Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 45 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
4) Mayalanan ekmek hamurunun fazla gazini alin ve iri kiyilmis cevizlerle küp seklinde kesilmis kuru incirleri ilave edip birkaç saniye yogurup ekmegi sekillendirin
5) Ekmegi yaglanmis uzun dikdörtgen bir ekmek kalibina yerlestirin, üzerini tekrar bir bezle örtün ve tekrar 45 dakika mayalanmaya birakin
6) Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine birkaç kesik atip biraz un serpin ve ekmegi önceden isitilmis 210 derecelik firinda 20 dakika kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder