14 Mart 2017 Salı

LEMON POPPYSEED POUND CAKE

Malzemeler:
- 5 adet yumurta ( = ortalama 250 gr)
- 250 gr tereyagi
- 250 gr toz seker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 çimdik tuz
- 2 y.k. mavi hashas
- 1 adet limon (suyu ayri, kabuk rendesi ayri)

*Surubu için:
- 1 adet limonun suyu
- 2 y.k. toz seker
- 1 ç.b. su

Hazirlanisi:
1) Tereyagi ve toz sekeri bir kaba alip krema haline gelene kadar çirpin
2) Vanilyayi ve limon kabugu rendesini ekleyip çirpmaya devam edin
3) Yumurtalari teker teker ekleyin
4) Unu, tuzu ve kabartma tozunu içine ilave edip homojen bir hamur elde edin
5) Hashasi katip karistirin ve yaglanmis kek kalibina aktarip keki önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
6) Kek piserken limonlu surubunu hazirlayin
7) Malzemeleri küçük bir tencereye alip 2 dakika kadar kaynatin ve sogumaya birakin
8) Kek firindan çiktiginda surubu üzerine gezdirip sogumaya birakin ve daha sonra servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder