Malzemeler:
*Hamur için:
- 200 gr margarin (oda isisinda)
- 2 adet yumurta
- 1,5 ç.b. irmik
- 1 ç.b. pudra sekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildigi kadar un (yaklasik 2,5 s.b.)
*Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarisi
- Badem, ceviz, findik,…
*Serbet için:
- 3 s.b. toz seker
- 4 s.b. su
- 1 t.k. limon suyu
Hazirlanisi:
1) Serbet için bütün malzemeleri bir tencereye alip 10-15 dakika kadar kaynatin ve sogumasi için bir kenara alin
2) Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir yogurma kabina alip yogurun
3) Unu ekleyip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin ve ceviz büyüklügünde toplar yapip üzerine hafifçe bastirip tepsiye dizin
4) Üzerlerine yumurta sarisi sürüp bir adet badem, findik, ceviz,… koyup sekerpareleri önceden isitilmis 170 derecelik firina verin
5) Pisen sekerpareleri firindan çikarip üzerine soguk serbeti gezdirin ve en az 3 saat dinlendirip soguk servis edin
Afiyet olsun :)
14 Haziran 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder