Malzemeler:
- 1 L süt
- 15 y.k. irmik
- 15 y.k. toz seker
- 400 ml krema ( = 2 kutu)
- 1 paket vanilya
*Bulamak için: hindistan cevizi + kiyilmis ceviz
Hazirlanisi:
1) Muhallebiyi hazirlamak için süt, krema, irmik, seker ve vanilyayi bir tencereye alip sürekli karistirarak pisirin
2) Kaynayip göz göz olup kalinlasan muhallebinin altini kapatip ocaktan alin ve oda isisinda veya buzdolabinda sogumasi için bekletin
3) Dinlenen ve sogumus olan muhallebiden ceviz büyüklünde toplar yapip hindistan cevizine ve kiyilmis cevize bulayip servis tabagina dizin
4) Hazir olan sultan lokumlarini en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra soguk servis edin
Afiyet olsun :)
22 Haziran 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder