Malzemeler:
- 350-400 gr yaprak
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 dis sarimsak
- 300 gr ince bulgur
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 2 y.k. domates salçasi
- Su (yaklasik 1 s.b. kadar)
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kimyon, kirmizi toz biber, pul biber
- Sivi yag
*Pisirmek için:
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Sivi yag
- Limon suyu
Hazirlanisi:
1) Sogani rendeleyin, taze baharatlari incecik kiyin
2) Kalan bütün malzemelerle birlikte bir kabin içine alip yogurun
3) Azar azar su ilave ederek çig köfte kivaminda bir harç elde edin
4) Yapraklari sarip sarmalari bir tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün
5) Sosunu bir kasede karistirip sarmalarin üzerine dökün ve kisik ateste kaynamaya birakin
6) Pisen sarmalari biraz dinlendirdikten sonra ilik servis edin
Afiyet olsun :)
6 Haziran 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder