Malzemeler:
- 4 adet uzun salatalik (veya 8-10 adet normal salatalik)
- 450 gr toz seker
- 450 ml beyaz sirke
- 1 ç.k. karabiber
- 1 t.k. pul biber
- 1 y.k. tuz
Hazirlanisi:
1) Salataliklar hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin
2) Salataliklari 1-1,5 cm kalinliginda kesip kaynayan sirkeli karisima ekleyip karistirarak salataliklarin renkleri degisene kadar pisirin
3) Altini kapatip salataliklari suyuyla birlikte derin bir kabin içine alin
4) Kabi iki kat streç filmle örtüp sogumaya birakin ve soguk tüketin
NOT: Tursuyu buzdolabinda muhaza edin ve mutlaka 1 hafta içinde tüketin.
Afiyet olsun :)
29 Haziran 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder