Malzemeler:
*Bezelye yemegi için:
- 750 gr taze bezelye
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su
*Köfte için:
- 250 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Yemek için sogani ve havucu dograyip yagda soteleyin
2) Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3) Sekeri, sicak suyu ve baharatlari ilave edip yemegi kisik ateste pismeye birakin
4) Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin minik toplar yapin, yemege ekleyin ve pismeye birakin
5) Pisen yemegi en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
29 Haziran 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder