2 Haziran 2018 Cumartesi

HAVVA’NIN DOMATES CORBASI

Malzemeler:
- 1 kg roma domatesi (4’e bölünmüs)
- 2 adet büyük sogan
- 2 dis sarimsak
- 3 y.k. zeytinyagi
- 4 dis sarimsak
- 1 L sebze suyu
- 1 t.k. sirke
- 1 tutam taze veya kuru feslegen
- Tuz, karabiber
- Gerekirse ekstra sicak su

Hazirlanisi:
1) Sebze suyu ve sirke hariç bütün malzemeleri bir tepsiye alin ve önceden isitilmis 190 derecelik firinda yaklasik 1 saat pisirin
2) Pisen domatesleri, soganlari ve sarimsaklari bir mutfak robotuna alin, (kendi suyu ile) püre haline getirin
3) Süzgeçten geçirip tencereye alin ve üzerine sebze suyunu ve sirkeyi ekleyip 10-15 dakika daha kaynatin
4) Karabiber, tuz ve feslegenle tatlandirip sicak servis edin

NOT: Corbaniz kalin olursa biraz sicak su ilave edip bir tasim daha kaynatabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder