Malzemeler:
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 s.b. soda
- 1 s.b. ilik süt
- ½ s.b. ilik su
- 1 paket kuru maya
- 2,5 y.k. toz seker
- 1 y.k. tuz
- Alabildigi kadar un
*Üzeri için: yumurta sarisi
Hazirlanisi:
1) Hamur için mayayi, sekeri ve ilik suyu bir kaba alip karistirin ve kabarmaya birakin
2) Derin bir kaba kalan malzemeleri alip üzerine aktif hale gelmis mayayi ekleyin
3) Yavas yavas un ekleyerek yumusak bir hamur elde edin
4) Yogurma kabinin üzerini bir bezle örtüm hamuru 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
5) Mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler koparin ve yuvarlayin
6) Pogaçalari tepsiye dizip 15-20 dakika daha bekletin
7) Üzerlerine yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzerleri nar gibi kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun :)
16 Haziran 2018 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder