17 Haziran 2018 Pazar

KLASIK TARHANA CORBASI (ekmekli)

Malzemeler:
- 4 y.k. ev yapimi tarhana
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 3 s.b. sicak su
- 2 s.b. tavuk suyu
- Tuz, kuru maydanoz

- ½ adet kalmis/bayatlamis ekmek

Hazirlanisi:
1) Corba için bir tencerenin içine yaglari ve tarhanayi alip kavurun
2) Daha sonra içine domates salçasi ekleyin ve kavurmaya devam edin
3) Son olarak sicak suyu, tavuk suyunu ve tuzu ekleyip bir çirpma teli ile karistirmaya baslayin
4) Corba kaynamaya basladigida altini kisin ve yaklasik 10 dakika daha pisirin
5) Altini kapattiktan sonra servis tabagina ekmek dograyin ve üzerine tarhana çorbasini gezdirip sicak servis edin

NOT: Tarhana yapimini daha önce sizlerle paylasmistik, blogda ve sayfamizda bulabilirsiniz!

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder