Malzemeler:
*Et için:
- 500 gr dana kusbasi
- 1 kase Brüksel lahanasi
- 1 adet havuç
- 1 kase brokoli
- 1 kase karnabahar
- 1 ç.b. konserve misir
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 1 ç.b. su
- Tuz, karabiber, kekik
*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- ½ ç.b. su
- Tuz
*Köri sos için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 3 t.k. köri tozu
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. toz seker
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Et sote için kusbasi dana etini yag ve sarimsaklarla birlikte tencereye alip kavurun. Kendi suyunu salan etin suyunu tamamen çekmesini saglayin
2) Daha sonra üzerine sirasiyla sebzeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3) Baharatlari ve suyunu ilave edip et ve sebzeler tamamen pisene kadar kisik ateste pisirin
4) Patateslerin kabuklarini soyup iri parçalara bölün ve yag ile birlikte tencereye alip birkaç saniye soteledikten sonra tuzunu ve suyunu ekleyip tencerenin kapagini kapatarak buharda pismesini saglayin
5) Sos için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
6) Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
7) Hazir olan yemekleri servis tabagina alip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
7 Haziran 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder