1 Haziran 2018 Cuma

PORSIYONLUK MUS + FRAMBUAZ SOS

Malzemeler:
- 200 gr dondurulmus frambuaz
- 4 y.k. toz seker
- 1 y.k. su

- 250 ml krema
- 4,5 y.k. toz seker
- 1 paket vanilya
- 250 gr mascarpone peyniri

*Arasi için:
- 6 dilim yulafli bisküvi

Hazirlanisi:
1) Dondurulmus frambuazi toz seker ve su ile birlikte bir tencereye alip kaynatin, sosu süzgeçten geçirdikten sonra 1 gece buzdolabinda dinlendirin
2) Mascarpone peynirini frambuaz sosunun 3’te 2’si ile birlikte bir kabin içine alip elektrikli çirpacakla çirpin
3) Ayri bir kabin içinde kremayi, toz sekeri ve vanilyayi krem santi kivamina gelene kadar çirpin
4) Bir spatula yardimiyla hazirlamis oldugunuz krem santiyi peynir karisimina karistirin
5) Kaselerin dibine parçalanmis bisküvi koyduktan sonra 1’er y.k. mus ilave edin
6) Üzerine tekrar bir miktar bisküvi koyun ve kalan musu kaselere bölüstürün
7) Porsiyonluk muslari buzdolabinda en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra kalan frambuaz sosuyla birlikte soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder