Malzemeler:
- 1 s.b. ilik süt
- 1 s.b. ilik su
- ½ s.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- 1 paket kuru maya
- Alabildigi kadar un
*Içi için:
- 1 kalip böreklik beyaz peynir
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
*Pekmezli sos için:
- 1 ç.b. üzüm pekmezi
- ½ ç.b. su
- 1 kase susam
Hazirlanisi:
1) Un hariç bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip karistirin
2) Üzerine yavas yavas un ekleyip yogurarak kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3) Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 45 dakika oda isisinda mayalandirin
4) Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler koparip her bezeye iki esit parçaya bölün
5) Parçalari sosis sekline getirip elinizle bastirin ve üzerine peynirli harç koyup ince uzun çubuklar elde edin. Iki hamuru birbirlerine dolayip simit sekli verin ve pekmezli su karisimina batirdiktan sonra bolca susama bulayip pisirme kagidiyla kaplanmis firin tepsisine dizin
6) Simitleri önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzerleri nar gibi kizarana kadar pisirin
7) Pisen simitleri biraz dinlendirdikten sonra ister ilik, ister soguk servis edin
Afiyet olsun :)
10 Haziran 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder