21 Mayıs 2017 Pazar

YONCA POGACA (30 adet)

Malzemeler:
- 1 s.b. ilik süt
- 1 s.b. su
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 adet yumurta
- 1,5 y.k. toz seker
- 1,5 t.k. tuz
- 7 s.b. un
- 1 y.k. kuru maya

*Içi için:
- 3 adet haslanmis patates
- 100 gr beyaz peynir
- Tuz, karabiber

*Üzeri için: 1 adet yumurta sarisi + siyah zeytin

Hazirlanisi:
1) Hamur için sivi malzemeleri, tuzu, sekeri ve mayayi bir kabin içinde karistirin
2) Unu yavas yavas ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 40 dakika mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde parçalar alip hafif unlanmis tezgahta çay tabagi büyüklügünde olacak sekilde açin
4) Orta kismini kesmeden, biçakla karsilikli dört kesik atin. Her yapragin ortasina patatesli harçtan koyun ve yapraklarin uçlarini birlestirin. Diger üç yapragi da ayni sekilde kapattiktan sonra uçlari orta kisma dogru bastirin
5) Ortalarina birer adet zeytin yerlestirin
6) Bütün hamurlari bu sekilde hazirlayin. Pogaçalari araliklarla tepsiye dizin. Üzerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalandirin
7) Ikinci kez mayalanan pogaçalarin üzerlerine yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzerleri kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder