28 Mayıs 2017 Pazar

DEREOTLU KURU PASTA

Malzemeler:
- 125 gr yumusak margarin
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 adet yumurta (sarisi üzerine)
- 1 t.k. toz seker
- 1 ç.k. tuz
- 1 t.k. pul biber
- 1 tutam kiyilmis dereotu
- Alabildigi kadar un

*Üzeri için: çörek otu

Hazirlanisi:
1) Margarini ve ayçiçek yagini bir kaba alip yogurarak macun kivamina getirin
2) Kalan malzemeleri üzerine ekleyip kivamli bir hamur elde edin
3) Hamuru dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
4) Üzerine yumurta sarisi sürüp çörek otu serpin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzerleri kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder