Malzemeler:
- 15 adet dolmalik biber
- 1 adet sogan
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 2 adet sivri biber
- 200 gr tavuk gögsü
- 1 adet domates
- 1,5 s.b. pirinç
- 1 y.k. domates salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, pul biber, kuru nane
- 1,5 s.b. sicak su
- 1 tutam taze maydanoz
*Suyu için:
- 1 y.k. domates salçasi
- 3 s.b. sicak su
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1) Bir tavada ince dogranmis sogani ve biberleri yag ile kavurun
2) Üzerine minik küpler halinde dogranmis tavuk gögsünü ekleyin
3) Küp dogranmis domatesi, iyice yikanmis pirinci, salçayi ve baharatlari katin
4) Sicak suyunu ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar hafif pisirin, atesten alin ve ince kiyilmis taze maydanozu ilave edin
5) Biberleri oyup içlerini temizleyin, harçla doldurup firin kabina dizin
6) Suyu için salçayi, sicak suyu ve tuzlu sebze çesnisini bir tencereye alip karistirarak kaynatin ve dolmalarin üzerine gezdirin
7) Firin kabini alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
8) Pismeye yakin üzerini açin ve üzeri bir miktar kizarana kadar pisirdikten sonra biraz dinlendirin ve daha sonra servis edin
Afiyet olsun :)
19 Mayıs 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder