Malzemeler:
- 1 s.b. ilik süt
- 1 s.b. ilik su
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 2 adet yumurta (1 adet sari üzeri için)
- 1,5 y.k. seker
- 1,5 t.k. tuz
- 6-7 s.b. un
- 1 y.k. kuru maya
Hazirlanisi:
1) Hamur için bütün sivi malzemeleri büyük bir yogurma kabinin içine alin
2) Üzerine sekeri, tuzu ve mayayi ekleyip karistirin
3) Unu yavas yavas ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
4) Hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
5) Mayalanan hamuru 30 adet bezeye bölüp her bir bezeyi tekrar 3 adet minik bezeye bölüp yuvarlayin
6) Muffin kalibini muffin kagitlari dizip her muffin kagidinin içine 3’er adet minik top pogaça yerlestirin
7) Üzerini tekrar bir bezle örtüp 10-15 dakika dinlendirin
8) Ikinci kez mayalanan pogaçalarin üzerlerine yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 180 derecelik firina verip üzerleri kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun :)
5 Mayıs 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder