25 Mayıs 2017 Perşembe

CICEK POGACA (30 adet)

Malzemeler:
- 1 s.b. ilik süt
- 1 s.b. su
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 adet yumurta
- 1,5 y.k. toz seker
- 1,5 t.k. tuz
- 7 s.b. un
- 1 y.k. kuru maya

*Iç harci için:
- 700 gr haslanmis patates
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. pul biber
- 1 tutam kiyilmis taze maydanoz
- Tuz, karabiber

*Üzeri için: 1 adet yumurta sarisi + mavi hashas

Hazirlanisi:
1) Hamur için sivi malzemeleri, tuzu, sekeri ve mayayi bir kabin içinde karistirin
2) Unu yavas yavas ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 40 dakika mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde parçalar alip hafif unlanmis tezgahta çay tabagi büyüklügünde olacak sekilde açin
4) Içine 1 y.k. harçtan koyup kenarlarini ortada toparlayacak sekilde kapatin
5) Kapattiginiz tarafi alta getirin ve elinizle hafifçe bastirin
6) Biçakla 6,7 veya 8 kesik atin. Her kesigi ayni yöne dogru yan çevirin
7) Bütün hamurlari bu sekilde hazirlayin. Pogaçalari araliklarla tepsiye dizin. Üzerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalandirin
8) Ikinci kez mayalanan pogaçalarin üzerlerine yumurta sarisi sürüp ortalarina mavi hashas serpin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzerleri kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder