- 250-300 gram taze fasülye
- 500 gram rendelenmis domates
- 2 dis rendelenmis sarimsak
- Istege göre 6-7 adet aci süs biberi
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- ½ ç.b. elma sirkesi
- ½ c.b. sade sirke ( = beyaz sirke)
- 1 y.k. tuz
- 1 y.k. toz seker
*Üzeri için: ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Taze fasülyeleri temizleyip 1 cm kalinliginda dograyip bir tencereye alin
2) Üzerine sicak su ekleyip 8 dakika yüksek ateste haslayin
3) Fasülyeleri süzüp soguk suya alin
4) Ayri bir kabin içine kalan malzemeleri alip karistirin
5) Fasülyeleri ekleyip herseyi harmanlayin ve kavanozun agzinda 1 parmak bosluk kalacak sekilde kavanoza doldurun
6) Son olarak üzerini kaplayacak kadar ayçiçek yagi gezdirin ve agzini kapatip 10 gün buzdolabinda bekletin. 10 gün sonra tursunuz yemeye hazir olacaktir
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder