2 Mayıs 2017 Salı

PRATIK SEKERPARE TARIFI

Malzemeler:
- 2 adet yumurta (1 adet sari üzeri için)
- 125 gr margarin
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1,5 ç.b. irmik
- 1 ç.b. pudra sekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildigi kadar un

*Serbet için:
- 4 s.b. su
- 3 s.b. toz seker
- 3 damla limon suyu

Hazirlanisi:
1) Yumurtalari, margarini, ayçiçek yagini, irmigi ve pudra sekerini bir kaba alip karistirin
2) Üzerine kabartma tozunu, vanilyayi ve alabildigi kadar unu ekleyip yogurarak kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3) Yumurta büyüklügünde bezeler koparip yuvarlayin ve yaglanmis tepsiye dizin
4) Üzerlerine yumurta sarisi sürüp çatalla çizin ve tatliyi önceden isitilmis 170 derecelik firina verin
5) Serbet için bütün malzemeleri bir tencereye alip 10 dakika kadar kaynatin ve sogumaya birakin
6) Tatlilar pistikten sonra firinda çikarin, 2-3 dakika kadar bekledikten sonra sogumus olan serbeti üzerlerine gezdirin
7) 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder