Malzemeler:
- 1,5 s.b. süt
- 1/2 s.b. ayçiçek yagi
- 1,5 y.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- 1 y.k. kuru maya
- Alabildigi kadar un
*Salçali sos için:
- 4 y.k. domates suyu
- Tuz, karabiber, kuru feslegen, frenk sogani,…
*Üzeri için:
- Zeytin, peynir, domates, kirmizi ve yesil biber, mantar, çörek otu
Hazirlanisi:
1) Hamur malzemeleriyle yumusak bir hamur elde edin ve 40 dakika oda isisinda mayalandirin
2) Mayalanan hamurdan 50 gramlik parçalar alip yuvarlayin
3) Hazir olan hamurlarin ortalarina elinizle veya bir çay bardaginin dibiyle biraz bastirin ve yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
4) Hepsinin üzerine bir firça yardimiyla salçali sos sürün
5) Orta kisimlarina zeytin, peynir, domates, mantar ve biber dilimleri koyup çörek otu serpin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
Afiyet olsun :)
6 Mayıs 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder